Известие

Collapse
No announcement yet.

Купиха ми 145-ца ;)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от DeViL145
    За сервиз ми казаха че единственият който е добър в Стара Загора е представителството на ФИАТ (намирал се до ИТА сервиз) утре ще видя за какво става дума, а след днешната диагностика остановиха няколко УЖАСА в тази кола, ремъка е претъркан до безбожия, една ролка свири (смяна, ама това е нещо напълно нормално) карал съм 330км на 1/2 от минимума на маслото пък бая я натисках (господ ме е пазил), та ако от това нещо стане кола, на следващата збирка ще търябва да идвам с 2 каси бири (за консултациите). А за свестен газаджия ми споменаха 2ма в Стара Загора 1- Представителя на Ловато (при него съм поддържал вече 1 кола и съм сравнително доволен това е център Елит в Желзник с/у обращалото) и още някакви нови момчета който работили от скоро ама били много добри утре ще дам координата на желаещите.
    Дано си прав за сервиза на фиат ама те имат представителство от няколко месеца в Ст.З и колко ще са в час не знам, но за сметка на това ти гарантирам че ще е достатъчно скъпо. Относно сервиза на елит в Железник мога да ти споделя моите лични впечатления. Отивам с моито боксерче там то си дойде от италия с газова уредба с ламбда контрол уредбата беше Полиауто но си беше заминала , изпаритела хвърляше течна газ явно си беше със скъсано платно, Отидох при тях и ги попитах как можем да я съживим. При което нашето момче като видя повече от три жици по газовата , тя определено имаше повече си изми ръцете с репликата таз уредба зи нищо не става аз не искам да ставам участник в самоубииство и тем подобни други глупости. От там отидах в богомилово смениха ми изпарителя тестваха ми системата за течове. Сложих си нов ламбда контрол на една старозагорска фирма и вече съм минал над 2000 км. за една седмица при средан разход 10-11 на 100 газ. при скораст 130-140 на магистралата с клима . Мотора ми е супер спокоен на газ и си върви перфектно. (учудващо за боксьорче) извинявай за мнението ама наще газаджии разбират само от чошмиджииски кранчета по газовите уредби и неграмотно директно прекъсване на инжекторите, Това е мое мнение всеки си шета на акъла.
    alfa romeo 33 1.5
    alfa romeo 145 1.6 boxer

Comment

аз пък мога да ти кажа лоша дума за тоя Илиан. Счупи ми сектрентите болтове на Тиграта, и то защотото е прост и неук! Миналото лято в адската жега се пребирах от София и карах бързичко , но точно преди стара загора ми даде проблем колата, както и да е закарах я при въпросния Илиан. Тъпака не се сети че като навън е 40 и малко градуса и аз съм карал бързо всяко тяло има така наченото "температурно разширение" напъна болтове и ги смаза, след това се оправда с това че били незнам си какви, а предполагам се сещате колко зор е да свалиш секретен болт без ключ. За боксер двигателите сега ти казвам къде ги правят Богомилово с/у Сервиз Жетон (на влизане от Стара Загора съвсем началото) има една автокъща АГИ. Те там ми казаха че ако беше боксер ще го оправят ама TS не пипат, а там съм карал доста коли и до сега нямам забележки от работата им.
      Камене, казах ти аз още не я направил да върви, имам мн работа тея дни като вече стане за каране ще ти пиша да оправим и товя проблем спокойно
      145 1.4 TS 99' EX
      145 1.6 TS 99'

Comment

Първоначално публикувано от Kamen
        А относно дебитомерите кога ще можем да ги сменим за едно кръгче.
        впрочем при Илиан до Автогарата работи идин пич забравих му името има три алфи едно 155-ца и две 145 TS само , че ти беше споменал за някъкъв пластмасов капак на мотора не разбирам от ТС но можеш да го помолииш да ги размените пича е доста разбран и ще ти свърши работа ако двигетеля е същия. успех
        alfa romeo 33 1.5
        alfa romeo 145 1.6 boxer

Comment

аз пък мога да ти кажа лоша дума за тоя Илиан. Счупи ми сектрентите болтове на Тиграта, и то защотото е прост и неук! Миналото лято в адската жега се пребирах от София и карах бързичко , но точно преди стара загора ми даде проблем колата, както и да е закарах я при въпросния Илиан. Тъпака не се сети че като навън е 40 и малко градуса и аз съм карал бързо всяко тяло има така наченото "температурно разширение" напъна болтове и ги смаза, след това се оправда с това че били незнам си какви, а предполагам се сещате колко зор е да свалиш секретен болт без ключ. За боксер двигателите сега ти казвам къде ги правят Богомилово с/у Сервиз Жетон (на влизане от Стара Загора съвсем началото) има една автокъща АГИ. Те там ми казаха че ако беше боксер ще го оправят ама TS не пипат, а там съм карал доста коли и до сега нямам забележки от работата им.
          Камене, казах ти аз още не я направил да върви, имам мн работа тея дни като вече стане за каране ще ти пиша да оправим и товя проблем спокойно
          Бих отищъл в богомилово ако имах гайкаджииски проблем. Както съм написъл по горе при Илиан ходя за диагностика и нещо по ел.инсталацията нищо друго. А и се опитвах да помогна не да влизам в спорове. На всякъде съм изразил само лични мнения и впечатления!!!
          Не правя нито реклама нито нищо на горе изброените гледам само на количката ми да и е добре , сътветно и на мен !!!
          alfa romeo 33 1.5
          alfa romeo 145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от koko_33
            Бих отищъл в богомилово ако имах гайкаджииски проблем. Както съм написъл по горе при Илиан ходя за диагностика и нещо по ел.инсталацията нищо друго. А и се опитвах да помогна не да влизам в спорове. На всякъде съм изразил само лични мнения и впечатления!!!
            Не правя нито реклама нито нищо на горе изброените гледам само на количката ми да и е добре , сътветно и на мен !!!
            разбирам че е така, не съм имал за цел да изглежда все едно искам да споря просто изразявам мнение(както и ти)

Днес бях в така прехваления сервиз на ФИАТ ама не съм очарован. Гледаха ми колата точно със толкова разбиращ поглед колкото я гледам и аз от 11 до 16 часа сменяха филтри и масло, и правиха диагностика (много бавно по моя преценка), освен това немогат да замерват компресия, нито изгорели газове, нито ми проверига Аир-баг-а, а не пропуснаха да ми го вкл. в цената!
            За смяна имам следните компоненти, моля да ме консултриате за цените защото както казах не съм запознат с цените на алфите:
            1 р-к 68,00
            2 обт. р. 117,07
            3 пар. р 34,94
            4 пистов ремък 25.74
            5 задни накладки (симпер или нещо такова) 34.03
            6 гарнитура капак 64.74
            труд - смяна на ангр. р-к 75 задни налкадки 18
            и ако излезе Вариатор - 380,42
            Нормални ли са тези цени ?
            ВЕРНО ЛИ ТАЗИ КОЛА НЯМА ГОРИВЕН ФЪЛТЪР?!
            А газовата ми е Landi Renzo и в Стара Загора имало 1 човек който имал софтуер за тях ама бил на море - т.е. ще ходя до Пловдив, и там мога да направя въпросния ремонт. Знам че направо като консултатни ви използвам, но ви моля за отзивчивост - новак съм
            145 1.4 TS 99' EX
            145 1.6 TS 99'

Comment

Първоначално публикувано от Kamen
              А относно дебитомерите кога ще можем да ги сменим за едно кръгче.
              ако знаеш как се сменя и става бързо, предлагам понеделник ?
              145 1.4 TS 99' EX
              145 1.6 TS 99'

Comment

Само информативно - тази година Junior линията на 145цата си е с тази броня ОРИГИНАЛНО, а шума идва от пластмасата на огледалото. Удар е имала отпред ама колкото да се пукне бронята инъче си е оригиналната
                145 1.4 TS 99' EX
                145 1.6 TS 99'

Comment

няма 145 излязла със нова предна и стара задна броня

вариаторът е максимум 300 лева даже овата пратка са по-евтини

няма горивен филтър

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Може и ти да си прав, гледах в мобил.де и там видях много 99та със същата предна броня затова си помислих че са такива всичките
                    145 1.4 TS 99' EX
                    145 1.6 TS 99'

Comment

Може и ти да си прав, гледах в мобил.де и там видях много 99та със същата предна броня затова си помислих че са такива всичките
                      Така е но и задната е различна
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                      X